WhatsApp Facebook ile Bilgi Paylaşımı Nasıl Kapatılır?

whatsapp-hesap-bilgi-paylasimi-facebook

Facebook tarafından satın alınan WhatsApp Messenger’da geçtiğimiz günlerde bir güncelleme yayınlandı. Güncelleme yapıldıktan sonra “WhatsApp bilgilerinin Facebook ile paylaşılması” noktasında bir politika karşımıza çıktı. Bu yeni politikaya göre WhatsApp bilgileriniz daha iyi reklam performansı için Facebook ile paylaşılabilecekti. Bu güncellemenin ardından WhatsApp pek çok kullanıcıdan tepki topladı.

Her ne kadar WhatsApp bilgilerinizi Facebook ile paylaşma konusunda güncelleme yayınlansa da bunu sizden izinsiz gerçekleştiremez. Bu nedenle yeni “Koşullar ve Gizlilik Politikası”na izin vermediğiniz takdirde bilgileriniz Facebook ile paylaşılmayacak. Güncellemenin ardından eğer “Facebook’un bana daha iyi bir reklam ve ürün deneyimi sunabilmesi için, WhatsApp ürün bilgimi Facebook’la paylaş. Bu ayarla sohbetleriniz ve telefon numaranız paylaşılmaz” yazısının yanındaki kutucuğu işaretlediyseniz bilgileriniz paylaşılacaktır. Eğer o an bu kutucuğu işaretledikten ve onay verdikten sonra kararınızdan vazgeçtiyseniz, kararınızı değiştirme şansını da sunmakta WhatsApp. Whatsapp‘a giriş yaptıktan sonra hesap bölümüne geçip “Hesap bilgilerimi paylaş” seçeneğini kapatarak bilgilerinizi gizleyebilirsiniz. Ancak bu işlemin geri dönüşü olmamaktadır. Bir defa hesap bilgilerinizi paylaşmayı kapattıktan sonra bir daha bu işlemi geri alamayacaksınız.

whatsapp-gizlilik-politikasi-yeni

Whatsapp Hangi Bilgilerinizi Facebook ile Paylaşacak?

WhatsApp tarafından yapılan açıklamada profil resminiz, profil adınız, telefon numaranız ve durumunuz Facebook ile paylaşılacak bilgiler. Yani whatsapp’taki sohbetleriniz ve aramalarınız vs. herhangi bir şekilde Facebook ile paylaşılmayacak. Eğer bu bilgilerinizin paylaşılmasını istemiyorsanız yukarıda anlatılan adımlardan bilgilerin paylaşılmasını engelleyebilirsiniz.

Bilgilerin facebook ile paylaşılması noktasındaki soru ve sorunlarınızı sayfanın devamındaki yorum bölümünden bizlere iletebilirsiniz. Editörlerimiz sorularınıza en kısa sürede cevap vereceklerdir.

Android için Facebook ile Bilgi Paylaşımı Kapatma;

Ayarlar > Hesap bölümüne girip buradaki “Hesap Bilgilerimi Paylaş” seçeneğini kapatmanız gerekmekte.

whatsapp-facebook-bilgi-kapatma-android

iPhone için Facebook ile Bilgi Paylaşımı Kapatma;

Ayarlar > Hesap bölümüne giriş yapıpı “Hesap Bilgilerimi paylaş” seçeneğini kapatıp “Paylaşma” olarak onaylarsanız bilgileriniz Facebook ile paylaşılmayacaktır.

whatsapp-facebook-bilgi-kapatma-iphone

WhatsApp Facebook ile Bilgi Paylaşımı Nasıl Kapatılır?
5 (100%) 1 vote

Bir önceki yazımız olan WhatsApp Farklı Yazı Stilleri Nasıl Kullanılır? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

WhatsApp kategorisine gönderildi

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*